Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Сделка за милиарди: Alaska Air купува Hawaiian Airlines

Парите

Сделка за милиарди: Alaska Air купува Hawaiian Airlines

Сделка за милиарди: Alaska Air купува Hawaiian Airlines - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Alaska Air обяви, че ще купи Hawaiian Airlines. Стойността на сделката е в в размер на 1,9 млрд. долара, предаде CNN.

„Това е фантастична сделка, която обединява две авиокомпании, които имат невероятна лоялност в нашите региони“, заяви главният изпълнителен директор на Alaska Airlines Бен Миникучи на пресконференция, като добави, че сливането ще даде на клиентите в двата щата по-голям избор на вътрешни и международни полети.

Сделката, която се очаква да отнеме от девет до 18 месеца, ще запази търговските марки на двете компании - уникално решение, което според Миникучи и Питър Инграм, главен изпълнителен директор и президент на Hawaiian Airlines, е взето от уважение към близо стогодишното наследство на двете авиокомпании и общностите, които обслужват.

„С Alaska Airlines се присъединяваме към авиокомпания, която отдавна обслужва Хавайските острови, има допълваща се мрежа и обща култура на обслужване“, каза Инграм. „С допълнителните мащаби и ресурси, които тази сделка с Alaska Airlines ни носи, ще можем да ускорим инвестициите в обслужването на гостите и технологиите, като същевременно запазим марката Hawaiian Airlines“.

Миникучи, който ще стане главен изпълнителен директор и на двете авиокомпании, обяви, че този ход е в полза на потребителите и ще позволи по-силна вътрешна конкуренция с авиокомпаниите United, Delta, Southwest и American, които понастоящем притежават 80% от пазарния дял.

Сделката идва, след като главният изпълнителен директор на JetBlue Airways Робин Хейс свидетелства във федералния съд през ноември по антитръстово дело, заведено от Министерството на правосъдието и генералните прокурори на шест щата и окръг Колумбия във връзка с предложеното от JetBlue придобиване на Spirit Airlines на стойност 3,8 млрд. долара.

Анкети