Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Шампанско за 600 000 евро беше открито от френската полиция след кражба

Парите

Шампанско за 600 000 евро беше открито от френската полиция след кражба

Шампанско за 600 000 евро беше открито от френската полиция след кражба - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

От сърцето на региона Шампан във Франция бяха откраднати два камиона натоварени с пенливата течност. Те са били собственост на базирана в Реймс компания, съобщава Euronews. Стойността на продукцията се оценява на 600 000 евро.

Това се е случило в петък срещу събота през нощта на една от големите магистрали в страната.

След подаване на сигнала е започнало скоростно преследване, в което са участвали два полицейски патрула. Въпреки опитите на органите на реда престъпниците са успели да избягат, но изоставили плячката си.

Заради намесата на силите за сигурност те предприели резки маневри, като един от водачите скочил от натоварения с шампанско камион и се качил в пикап, който следвал плътно тежкотоварните автомобили. На следващата отбивка на магистралата е бил открит изоставен и вторият камион.

Френската полиция води разследване, за да установи кои са лицата опитали да откраднат скъпата течност.

Шампан (на френски: Champagne) е историческа област в Североизточна Франция, прочута с  шампанското, което се произвежда в сегашната форма от 17 век. Вината от Шампан не могат да се продават като класически шампански вина, ако не са преминали целия процес най-малко за 18 месеца. Минималният срок за зрелите вина преди дегоржирането е 3 години, но повечето производители на висококачествени вина го продължават до 6 – 8 години.

За производство на най-ценните шампански вина обаче важен критерий е годината на производство. В години с отлични условия за качествена продукция шампанските вина, произведени от едно и също лозе, без купажи, и престояли няколко години в бутилка преди дегоржирането, достигат много високи цени.

Етикети: Франция (67)
Анкети