Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Увеличават с равна сума от по 248 лв. заплатите на работещите столичното метро

Парите

Увеличават с равна сума от по 248 лв. заплатите на работещите столичното метро

Увеличават с равна сума от по 248 лв. заплатите на работещите столичното метро - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Заплатите на работещите в структурата на столичното метро ще бъдат увеличени с равна сума от по 248 лева. Това съобщиха от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ.

Според подписаното споразумение между ръководството на „Метрополитен“ ЕАД и синдикалните организации ръстът на възнагражденията ще важи за всички работници, с изключение на машинистите. Заради големите разлики в заплащането за тази длъжност увеличението им ще бъде изчислено диференцирано и по отделна схема, уточняват от КНСБ.

„Предстои да започне работа по съставянето на механизъм с обективни критерии за намаляване на разликите и в останалите длъжности“, уточняват от КНСБ.

Припомняме, че на 15 март работещите в столичното метро излязоха на протест с искане да получат гаранции, че ще бъдат изпълнени обещанията за увеличение на заплатите им, дадени през февруари от кмета на София Васил Терзиев.

Протест на работещите в метрото
Кметът на София: Осигурени са 37 млн. лева за увеличение на заплатите в градския транспорт

Желанията за ръст на възнагражденията обаче разделиха синдикатите - от КНСБ настояваха всички да получат 15% увеличение, а от КТ „Подкрепа“ изразиха мнение, че тези, които получават по-високи заплати, трябва да получат по-малко.

Анкети