Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Бившият комик Байрън Алън иска да купи телевизионните активи на „Disney“ за $10 млрд.

Технологии

Бившият комик Байрън Алън иска да купи телевизионните активи на „Disney“ за $10 млрд.

Бившият комик Байрън Алън иска да купи телевизионните активи на Disney за $10 млрд. - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бившият комик, а сега продуцент и медиен магнат Байрън Алън направи предложение да купи част от телевизионните активи на корпорацията Walt Disney. Това съобщава Блумбърг, като се позовава на свои източници. Според тях става въпрос за телевизионната мрежа ABC (една от най-големите в САЩ), кабелните канали FX и National Geographic, както и за някои местни канали.

Съобщава се също, че Алън предлага за тези активи 10 млрд. долара. Сумата е изчислена като осем пъти EBITDA (печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация), така че при ръст или спад тази цифра може да бъде коригирана.

Walt Disney вече заяви, че е „отворен за разглеждане на различни стратегически варианти“ за своя бизнес, но досега компанията „не е взела никакви решения за ABC или други свои собствености“.

През юли главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър заяви, че компанията обмисля да продаде някои от телевизионните си активи, които напоследък са изправени пред нарастващата конкуренция на стрийминг услугите. По-рано Блумбърг съобщи, че Nexstar Media, един от водещите оператори на местни телевизионни станции в САЩ, също води преговори с Disney за закупуване на тези активи.