Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. ChatGPT в приложение за смартфони, вече е достъпен за потребителите на Apple

Технологии

ChatGPT в приложение за смартфони, вече е достъпен за потребителите на Apple

ChatGPT в приложение за смартфони, вече е достъпен за потребителите на Apple - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

ChatGPT вече е достъпен в магазина за приложения на Apple. OpenAI, подкрепяната от Microsoft компания, която стои зад ChatGPT, заяви, че пускането на версията е станало, след като е чула от потребителите, че „обичат да използват ChatGPT в движение“, предаде АФП.

С преминаването си към смартфоните OpenAI продължава да навлиза на пазара за търсене, доминиран масово от Google, който е подложен на натиск от възхода на генеративния изкуствен интелект.

Предлагано безплатно, приложението ще позволи на потребителите да „получат точна информация, без да пресяват реклами или множество резултати“, заяви OpenAI на своя уебсайт, в тънък намек към търсачката на Google.

Приложението може също така да дава „насоки за готвене, планове за пътуване или изготвяне на внимателни съобщения“, добави компанията.

OpenAI заяви, че започва разпространението на приложението в САЩ и ще го разшири в други страни през следващите седмици. ChatGPT ще бъде на разположение на устройствата с Android „скоро“, добави тя.

Възможностите на ChatGPT вече са достъпни за смартфони чрез приложението за търсене Bing на Microsoft, което използва технология от OpenAI.

Миналия месец Meta, собственик на Facebook, предупреди за зловреден софтуер, представящ се за ChatGPT или подобни инструменти за изкуствен интелект.

Анкети