Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Google избра Бразилия, за да тества функция срещу кражби на телефони

Технологии

Google избра Бразилия, за да тества функция срещу кражби на телефони

В латиноамериканската държава на всяка минута се крадат почти два мобилни телефона

Google избра Бразилия, за да тества функция срещу кражби на телефони - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Google е избрала Бразилия - страна, в която всяка минута се крадат почти два мобилни телефона - за тестване на нова система с изкуствен интелект за автоматично блокиране на откраднати смартфони с Android.

Бразилските потребители, както се казва в блога на технологичния гигант, вече ще имат достъп до функции като лично пространство за скриване на приложения с чувствителни данни зад отделен ПИН код и автоматично блокиране на екрана, ако изкуственият интелект открие внезапно движение, което предполага кражба.

Друга нова функция е възможността за блокиране на достъпа до данните на устройството от разстояние, без да е необходима парола, просто чрез използване на телефонния номер.

„Отзивите на бразилските потребители вдъхновиха тези функции за защита от кражби и страната ще бъде първата, която ще ги изпробва“, заявиха от Google.

Пилотната версия ще бъде налична в Бразилия от юли, преди да бъде разпространена в по-широк мащаб по-късно тази година за милиарди устройства.

Основният мобилен конкурент на Google, Apple, пусна система за борба с кражбите за своите устройства с iOS през януари.

Според най-новите данни на Бразилския форум за обществена безопасност, неправителствена организация, през 2022 г. в страната са регистрирани близо един милион кражби на мобилни телефони, или по 1,9 всяка минута.

Това е увеличение с 16,6% спрямо 2021 г., като проблемът е особено тежък в големите градове като Сао Пауло и Рио де Жанейро.