Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Microsoft и Google съкращават служители от отделите си за облачни услуги

Технологии

Microsoft и Google съкращават служители от отделите си за облачни услуги

Microsoft и Google съкращават служители от отделите си за облачни услуги - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Американският уебсайт за финансови и бизнес новини Business Insider цитира източници, запознати с въпроса, според които Microsoft Corporation ще уволни стотици свои служители, работещи в облачния бизнес на компанията Azure.

Според източници, засегнатите служители принадлежат към екипите на операторите и инженерите. Един от източниците уточни, че се смята, че 1500 души от операторския екип на Azure ще бъдат съкратени.

Още през 2023 г. технологичният гигант проведе масови съкращения, включващи до 10 000 служители, напомня Business Insider.

Междувременно CNBC съобщи, че и Google, която е собственост на Alphabet, съкращава най-малко 100 служители от няколко екипа в своя отдел за облачни услуги, предава БНР. От CNBC пък уточняват, позовавайки се на вътрешна документация, че съкращенията засягат екипите по продажби, консултации, операции и инженеринг.

„Продължаваме да развиваме нашия бизнес, за да отговорим на приоритетите на нашите клиенти и предстоящите значителни възможности“, заяви говорител на Google пред агенция Ройтерс, коментирайки информацията за съкращенията.

„Поддържаме нашия ангажимент да инвестираме в области, които са ключови за нашия бизнес и гарантират нашия дългосрочен успех“, добави той.

Информацията е факт, след като базираният в Калифорния технологичен гигант освободи неуточнен брой служители в различни екипи през април с оглед на политиката на намаляване на разходите.

Google също така уволни стотици служители през януари след редица скорошни съкращения на работни места в технологичната и медийната индустрия, докато компаниите в сектора се борят с икономическата несигурност.