Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Хакнаха страницата на Парис Хилтън и CNN в TikTok

Технологии

Хакнаха страницата на Парис Хилтън и CNN в TikTok

Засегнати са и други профили на известни личности, компании и марки в социалната мрежа

Хакнаха страницата на Парис Хилтън и CNN в TikTok - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Хакери нападат профили на известни личности, компании и марки в социалната мрежа TikTok. Сред тях са профилът на Парис Хилтън и на американската медия CNN. От TikTok заявиха, че продължават работата с потребителите за възстановяване на достъпа до техните акаунти, предаде BBC, цитирана от bTV.

TikTok, която е собственост на китайската компания ByteDance, не сподели повече подробности за кибератаката, като например как е била извършена и броят на засегнатите профили.

Говорител на TikTok заяви, че акаунтът на Парис Хилтън е бил обект на атака, но не е бил компрометиран. Звездата, която има повече от 10 милиона последователи в TikTok, е активен потребител на платформата.

Акаунтът  на новинарската телевизия CNN обаче е бил компрометиран.

„Сътрудничим си тясно със CNN, за да възстановим достъпа до акаунта и да приложим засилени мерки за сигурност, за да защитим акаунта им занапред“, заявиха от TikTok.

„Посветени сме на поддържането на целостта на платформата и ще продължим да следим за по-нататъшна неавтентична дейност“, казват още от платформата. 

Това се случва на фона на очакваната забрана на TikTok в САЩ, освен ако китайската компания майка на приложението – ByteDance, не продаде своя дял.

TikTok има милиони потребители по целия свят, но се сблъсква с въпроси относно сигурността на данните на потребителите и връзките си с правителството в Пекин.

Етикети: TikTok (31) хакери (33)