Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. ИИ от ново поколение: Bard на Google ще може да проверява фактите в отговорите си

Технологии

ИИ от ново поколение: Bard на Google ще може да проверява фактите в отговорите си

ИИ от ново поколение: Bard на Google ще може да проверява фактите в отговорите си - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Google на Alphabet Inc заяви, че Bard, нейният генериращ изкуствен интелект, ще може да проверява фактите в отговорите си и да анализира личните данни на потребителите в Google, като технологичният гигант се опитва да настигне ChatGPT по популярност.

Пускането миналата година на ChatGPT, чатбот от OpenAI, подкрепян от Microsoft, предизвика надпревара в технологичната индустрия за предоставяне на достъп на потребителите до технологии за генериращ изкуствен интелект. По онова време ChatGPT беше най-бързо развиващото се потребителско приложение в историята, а сега е един от 30-те най-посещавани уебсайта в света.

Bard не се наложи по същия начин. Според фирмата за анализ на уебсайтове Similarweb през август той е получил 183 милиона посещения, което е 13% от посещенията на ChatGPT. В стремежа си да се наложи в бързо развиващото се пространство на изкуствения интелект, Google пусна разширения за Bard, които позволяват на потребителите да импортират данните си от други продукти на Google, съобщава „А Нюз“.

Например, потребителите могат да поискат от Bard да търси техните файлове в Google Drive или да предостави обобщение на входящата поща на потребителя в Gmail. Засега потребителите на Bard ще могат да вкарват информация само от приложения на Google, но Google работи с външни компании за свързване на техните приложения към Bard в бъдеще, заяви топ продуктовият директор на Google Джак Кравчик.

Друга нова функция в Bard има за цел да облекчи един наболял проблем за генеративния изкуствен интелект: неточните отговори, известни като "халюцинации". Потребителите на Bard ще могат да видят кои части от отговорите на Bard се различават и съвпадат с резултатите от търсенето в Google. "Представяме Bard по начин, по който той признава, когато не е сигурен", каза Кравчик, като обясни, че намерението е да се изгради доверието на потребителите в генеративния ИИ чрез държане на Bard отговорен.

Анкети