Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Корпоративни очаквания: Telegram може скоро да достигне прага от 1 млрд. активни потребители месечно

Технологии

Корпоративни очаквания: Telegram може скоро да достигне прага от 1 млрд. активни потребители месечно

Корпоративни очаквания: Telegram може скоро да достигне прага от 1 млрд. активни потребители месечно - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Приложението за текстови съобщения Telegram, което е сред най-популярните социални медии, вероятно ще достигне прага от 1 милиард активни потребители месечно в рамките на година, разпространявайки се като „горски пожар“. Това заяви основателят на приложението Павел Дуров, цитиран от Ройтерс.

Telegram, който е базиран в Дубай, е основан от родения в Русия Дуров. Той напусна родината си през 2014 г., след като отказа да се съобрази с изискванията на руските власти да блокира опозиционни групи на платформата си VK, която по-късно продаде.

„Вероятно ще преминем един милион активни потребители до една година“, каза Дуров в интервю за американския журналист Тъкър Карлсън, публикувано на акаунта на Карлсън в социалната платформа „X“.

Дуров, който според оценки на "Форбс" има богатство от 15,5 млрд. долара, заявява, че някои правителства се опитват да му оказват натиск, но приложението трябва да остане "неутрална платформа", а не да става "геополитически играч".

WhatsApp на Meta Platforms, един от основните конкуренти на Telegram, има над 2 милиарда активни потребители месечно.

Telegram, което има особено силно присъствие в бившите съветски републики, се нарежда сред най-големите социални медии след Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok и Wechat.

Анкети