Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Нетера и Акронис със система за архивиране на бизнес данни

Технологии

Нетера и Акронис със система за архивиране на бизнес данни

Нетера и Акронис със система за архивиране на бизнес данни - Tribune.bg
Снимка:

Нетера и Акронис представиха пред клиенти и партньори съвместна платформа за архивиране на бизнес данни. Пакетът съдържа:

Анализ и изготвяне на план за архивиране на информацията, обработвана от предприятието – Нетера помага на фирмите да съставят план за архивиране и достъпване на информацията, която ползват ежедневно, съобразен с изискването за давност на тази информация.

Автоматично архивиране на информация от сървъри/работни станции/мобилни устройства съгласно изготвения план – всички устройства ще бъдат защитени от загуба на информация.

Вградена защита от атаки от типа „ransomware“. Ransomware е злонамерен софтуер, който шифрова файловете или спира потребителите да използват компютъра си, докато не платят пари (откуп). Ако компютърът е свързан към мрежа, софтуерът за рансъмуер може да се разпространи и на други компютри или устройства за съхранение в мрежата.

Възможност за интеграция с централизирано управление на достъпа (при наличие на такова) – през централизирана конзола клиентите прозрачно могат да управляват своите архиви. Те могат да възстановяват файлове и работни папки и да са сигурни в автентичността на документите и тяхната цялост.

Разработване на процедури за възстановяване от архив и провеждане на минимум едно пробно възстановяване.

Виртуален сървър за съхранение на информация – информацията се съхранява криптирана в облачна среда, съобразена с всички необходими защити;

„Правим много неща, но партньорството ни е най-важно. Когато работим на ниво, клиентите ни също работят на такова“, посочи собственикът и управител на Нетера Невен Дилков.

Той заяви, че фирмата вече стъпва и пазара в Южна Америка, като е отворила офис в Бразилия.

„Вече 8 години предлагаме клауд услуги, а новата NVMe клауд е пет пъти по-бърза, като с Акронис правим бекъп“, посочи  продуктовият мениджър на Нетера Мария Рочкова.

„Предлагаме пълна киберзащита на данните, като бекъпът е само една от тях“, посочи регионалният мениджър на Акронис Иван Дудин.

„Вече не може да се работи само с бекъп и антивирусна програма. Данните постоянно растат и трябва да се съхраняват, затова създадохме една конзола с множество системи за сигурност“, допълни  Слав Умленов, акаунт мениджър на компанията.

По време на срещата бяха представени и параметрите на новата оптична мрежа на Нетера. От компанията посочиха още, че всеки който иска да внедри системата може да го направи и със средства от ЕС по проекта „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия“, като срокът за кандидатстване е до 19 декември 2022 г.

Анкети