Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Neuralink на Илон Мъск: Имаме одобрение да тестоваме нашите мозъчни импланти върху хора

Технологии

Neuralink на Илон Мъск: Имаме одобрение да тестоваме нашите мозъчни импланти върху хора

Neuralink на Илон Мъск: Имаме одобрение да тестоваме нашите мозъчни импланти върху хора - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От компанията за мозъчни импланти Neuralink на Илън Мъск съобщиха, че Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е дала зелена светлина на първото им клинично изпитване върху хора. Сериозен успех за компанията на фона на предишните неуспешни опити за получаване на одобрение.

„Ние сме развълнувани да споделим, че получихме одобрението на FDA за стартиране на нашето първо клинично проучване при хора! Това е резултат от невероятната работа на екипа на Neuralink в тясно сътрудничество с FDA и представлява важна първа стъпка, която един ден ще позволи на нашата технология да помогне на много хора.“, написаха в Twitter от Neuralink.

От 2019 г. насам най-малко четири пъти Мъск е правил прогнози, че компанията му съвсем скоро ще започне тестове върху хора на мозъчните си импланти, в опит да бъдат успешно лекувани редица заболавания, сред които парализа и слепота.

Разрешение за провеждането на такива тестове обаче компанията, основана през 2016 г., поиска за първи път едва в началото на миналата година. Тогава Агенцията на САЩ по храните и лекарствата (FDA) отказа да даде разрешение.

От FDA все още не са реагирали на молбата от Ройтерс за коментарпо темата.