Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Нов инцидент с машина на Boeing: Този път с частния 757 на Доналд Тръмп

Технологии

Нов инцидент с машина на Boeing: Този път с частния 757 на Доналд Тръмп

Нов инцидент с машина на Boeing: Този път с частния 757 на Доналд Тръмп - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Частният Боинг 757 на бившият президент на САЩ Доналд Тръмп катастрофира на летище Уест Палм Бийч във Флорида, съобщават световните агенции. Машината предизвика хаос на пистата и удари друг корпоративен самолет. Инцидентът е станал, след като самолетът е кацнал на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 часа сутринта в неделя. Припомня се, че бившият държавен глава проведе митинг в Уайлдууд, Ню Джърси, в събота, предава Tribune.bg.

Федералната авиационна администрация направи изявление, че частен 757 е попаднал в контакт с неподвижен летателен апарат на летището. Изявлението не идентифицира самолета като принадлежащ на Тръмп, но медиите успяха да открият собственика.

Самолетът е произведен през 1991 г. Екипът на Тръмп не отговори на исканията за коментар.

Катастрофиралият Боинг 757 е основна част от предизборните кампании на Тръмп на летището, а на един митинг в Охайо през март глас обяви: „Тръмп Force One, имате разрешение за кацане“.

Бившият президент закупи своя Boeing 757 за 100 милиона долара през 2010 г. и силно персонализираният самолет включва позлатени акценти, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление.

През януари Тръмп призова Boeing да възобнови производството на 757, който прекрати през 2004 г.

„Boeing трябва да върне 757, най-красивия, най-добрият самолет за управление (от гледна точка на пилотите!), който Boeing някога е правил“, призова Тръмп в социалните медии.

Анкети