Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Платеният абонамент за Facebook и Instagram на Meta вече е факт и у нас

Технологии

Платеният абонамент за Facebook и Instagram на Meta вече е факт и у нас

Платеният абонамент за Facebook и Instagram на Meta вече е факт и у нас - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Законите във вашия регион се променят, затова предоставяме нов избор за начина, по който ще използваме информацията ви за реклами“, обясняват от Meta в официално съобщение към потребителите на социалните мрежи.

От компанията въвеждат платен абонамент, който ще гарантира на ползвателите, че информацията от акаунтите им във Facebook и Instagram няма да се използва за маркетингови цели, а рекламите ще бъдат блокирани и няма да се появават в профилите на потребителите, които са предпочели платения абонамент. Тарифата от 9,99 € с включени данъци ще се начислява всеки месец.

Ако акаунтът в социалните мрежи се използва безплатно информацията от съответния профил ще продължи да се обработва, за да се предлагат, както досега персонализирани реклами в акаунтите на потребителите без абонамент.

„Актуализирахме нашите условия и политики за поверителност, за да отразяват тези опции....Надяваме се, че ще приемете условията и ще продължите да използвате продуктите на Meta. Ако не искате да приемете промените, можете да изберете да напуснете нашите услуги, а ние ще съжаляваме, че си тръгвате“, обясняват в съобщението си от Meta.

Плащанията за абонамента ще се таксуват на месечна база.

От компанията, собственост на Марк Зукърбър уточняват, че месечният абонамент ще важи едновременно, както за Facebook, така и за Instagram, намиращи се в един и същ „Център за акаунти“, независимо от броя на профилите, но подчертават, че тази опция ще бъде валидна до 1 март 2024 г. След тази дата всички допълнителни акаунти ще бъдат таксувани, но на по-ниска тарифа от базовия месечен абонамент.

Освен това цените зависят и от това дали абонаментът е направен чрез уебсайтовете на Meta или през Apple App Store или Google Play Store.

Абониране през Facebook.com е на цена от 9,99 € на месец, като след 1 март 2024 г. ще се начислява по 6 € месечно за всеки допълнителен акаунт от един и същ „Център за акаунти“.

Ако абонаментът е извършен през Apple App Store или Google Play Store се начисляват 12,99 € на месец, като от 1 март 2024 г. ще се начислява месечна такса от 8 € за всеки допълнителен акаунт от един и същ „Център за акаунти“.

Анкети