Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Представиха ново устройство, което ще подава визуална и звукова информация в столичните автобуси

Технологии

Представиха ново устройство, което ще подава визуална и звукова информация в столичните автобуси

Представиха ново устройство, което ще подава визуална и звукова информация в столичните автобуси - Tribune.bg
previousnext Снимка: 1 / 5
© Фейсбук

„Представихме първото ново устройство за визуална и звукова информация за пътниците в наземния градски транспорт. То вече е монтирано в 20 коли, които се движат по линия 280, подготвени са още 52 автобуса“, това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите му следващите 16 устройства ще бъдат монтирани приоритетно по линия 309, която обслужва кв. „Люлин“, където се намират общежитията за незрящи граждани.

„Основната ни грижа е повече хора да се чувстват добре и да предпочитат да ползват обществения транспорт – това има много предимства за всички ни. По-бързо придвижване, пестене на време, по-малко трафик и по-чист въздух за гражданите на София“, посочи още Георгиев.

„Освен, че обновихме изцяло автобусния парк на столицата ние се грижим всички, включително и хората със сетивни затруднения да се чувстват добре и спокойно в градския транспорт. От днес това ще бъде напълно възможно, защото нововъведението на екипа на „Столичния автотранспорт“ ЕАД ще предоставя чрез 4 електронни табла визуална информация за маршрута по който се движи превозното средство, а чрез 3500 звукови съобщения ще се обявяват спирките и ще се подава специална информация за натоварен трафик, връзки с метрото, аварии и др. Пътниците ще бъдат спокойни, а водачите разтоварени от несвойствени за тях дейности“, посочва още председателят на СОС.

Анкети