Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Решение: Apple ще направи актуализация на софтуера на iPhone 12 във Франция

Технологии

Решение: Apple ще направи актуализация на софтуера на iPhone 12 във Франция

Решение: Apple ще направи актуализация на софтуера на iPhone 12 във Франция - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Apple ще актуализира iPhone 12 във Франция, след като регулаторните органи изразиха загриженост относно електромагнитната радиация, излъчвана от устройствата, съобщиха министърът на цифровите технологии на страната и американската компания.

Във вторник Франция нареди спиране на продажбите на устройството, пуснато на пазара през 2020 г., след като установи, че моделът излъчва повече електромагнитни вълни от допустимото.

„Apple ме увери, че ще въведе актуализация за iPhone 12 през следващите няколко дни“, заяви министърът на цифровите технологии Жан-Ноел Баро в изявление за AFP.

Както компанията, така и Баро настояха, че няма опасност за общественото здраве от радиацията.

„Това е свързано със специфичен протокол за тестване, използван от френските регулаторни органи, и не представлява опасение за безопасността", заяви Apple в изявление, като добави, че устройството е в съответствие с правилата за излъчване в целия свят. "Ще издадем актуализация на софтуера за потребителите във Франция, за да се съобразим с протокола, използван от френските регулатори“, добави компанията.

Във вторник Баро даде на американския технологичен гигант две седмици, за да издаде актуализация на своя телефон, който е към края на пътя си като продукт на Apple от първа линия. Той заяви, че агенцията, отговаряща за тестовете, ANFR, бързо ще оцени актуализацията и след това ще реши дали да отмени забраната за продажби.

Световната здравна организация заяви, че са проведени няколко проучвания в тази област и „не са установени неблагоприятни последици за здравето, причинени от използването на мобилни телефони“.

Анкети