Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. В сделка за близо 92 млн. щатски долара: Samsung купува френската компания за AI Sonio

Технологии

В сделка за близо 92 млн. щатски долара: Samsung купува френската компания за AI Sonio

В сделка за близо 92 млн. щатски долара: Samsung купува френската компания за AI Sonio - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Южнокорейският технологичен гигант Samsung съобщи, че ще купи френската компания за изкуствен интелект Sonio, за да увеличи своите авангардни системи за медицинска диагностика, предаде АФП.

През последните години използването на изкуствен интелект се разрасна в редица отрасли, включително в медицината, и фирмите по света инвестират значителни средства, за да го внедрят в своите продукти.

Според изявление на компанията закупуването на Sonio от производителя на медицинско оборудване Samsung Medison, филиал на световния гигант в областта на чиповете и смартфоните Samsung Electronics, ще стимулира грижите за майките чрез ултразвукови системи с изкуствен интелект.

„Сътрудничеството със Sonio ще обедини най-добрата в класа си ултразвукова технология с изкуствен интелект и възможности за диагностика, за да доведе до промяна на парадигмата в пренаталния ултразвуков преглед“, заяви Йонг Кван Ким, главен изпълнителен директор на Samsung Medison.

Samsung ще придобие всички акции на Sonio за около 92 млн. долара, според публични финансови документи.

Сделката подлежи на регулаторни одобрения, включително от Франция. След приключването ѝ централата на Sonio ще остане във Франция.

„В допълнение към тясното сътрудничество със Samsung Medison, като независима компания Sonio ще продължи да развива технологиите за медицинско отчитане и диагностичния софтуер в световен мащаб, включително за областите с недостатъчно обслужване в здравеопазването“, заяви главният изпълнителен директор на Sonio Сесил Бросе.

Технологията с изкуствен интелект на Sonio използва машинно обучение, за да подобри точността, качеството и анализа на ултразвуковите изследвания.

Нейният продукт Sonio Detect, одобрен за употреба в САЩ, помага за анализ на изображения на плода, включително на мозъчните и сърдечни структури.

Samsung Electronics е най-големият производител на чипове за памет в света, включително версии, използвани в най-модерния хардуер за изкуствен интелект на лидери в бранша като Nvidia.

Фирмата е и един от най-големите производители на смартфони в света, а най-новите модели, които представи през януари, се захранват от собствената ѝ технология Galaxy AI.

Анкети