Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Високи разходи: Платформата Twitch спира дейността си в Южна Корея

Технологии

Високи разходи: Платформата Twitch спира дейността си в Южна Корея

Високи разходи: Платформата Twitch спира дейността си в Южна Корея - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Базираната в САЩ платформа за стрийминг Twitch заяви, че ще спре услугата си в Южна Корея през февруари поради високи мрежови разходи, с което нанесе удар на милиони потребители в една от централните области на електронните спортове, предаде АФП.

В изявлението, подписано от главния изпълнителен директор Дан Кланси, компанията, собственост на Amazon, заяви, че разходите са 10 пъти по-високи от тези в повечето други държави, което прави невъзможно продължаването на дейността.

Южна Корея позволява на доставчиците на интернет услуги да налагат допълнителни такси на компании, които използват много данни, като Twitch, което вече доведе до дълъг спор с Netflix.

Големите телекомуникационни компании в Европа настояват за подобна сделка, която те наричат „справедлив дял“, но консултация в ЕС през октомври заключи, че идеята не е достатъчно популярна.

Twitch заяви, че се е опитала да намали разходите си, като е свалила максималното качество на видеото, но все още губи пари и ще се изтегли от страната на 27 февруари.

„Разходите за функционирането на Twitch в Южна Корея в момента са изключително високи“, се казва в изявлението.

Twitch, придобита от Amazon през 2014 г. за близо 1 млрд. долара, стана изключително популярна сред геймърите в Южна Корея.

Фирмата не публикува броя на своите клиенти, но през 2021 г. стана ясно, че има 6 милиона потребители в Южна Корея, което е повече от четири процента от общия брой потребители в световен мащаб.

Страната е известна със своята страстна, конкурентна и отдадена геймърска общност, както и със своята мегазвезда Факер - геймър, наричан Майкъл Джордан на електронните спортове.

„Бихме искали да повторим, че това беше много трудно решение и всички в Twitch сме дълбоко натъжени от него“, се каза в изявлението на компанията.

„Южна Корея винаги е била звезден играч в световната общност на електронните спортове и ще продължи да бъде такъв.“

Акциите на южнокорейската услуга за видео стрийминг Afreeca TV, конкурент на Twitch, поскъпнаха с почти 30% в следобедната търговия в Сеул.

Някои от потребителите на Twitch в страната бяха съкрушени от новината.

Един от потребителите на платформата, yummy_2, заяви: „Чувствам се сякаш съм загубил работата си“.

Анкети