Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Мениждъри на комапнии, сред които Google, Intel и Boeing ще придружат Байдън във Виетнам

Технологии

Мениждъри на комапнии, сред които Google, Intel и Boeing ще придружат Байдън във Виетнам

Мениждъри на комапнии, сред които Google, Intel и Boeing ще придружат Байдън във Виетнам - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Очаква се водещи американски производители на чипове и цифрови компании, сред които Intel, GlobalFoundries и Google, да присъстват на бизнес среща в понеделник в Ханой, част от посещението на президента Джо Байдън във Виетнам, целящо да засили връзките между двете държави, предава Ройтерс, като се позовава на свои източници.

Срещата, която все още се организира, ще потвърди плановете на САЩ за засилване на глобалната роля на Виетнам в различни сегменти на производството на чипове, като част от по-широката стратегия на Вашингтон за намаляване рисковете и зависимостите идващи от Китай.

Висши ръководители от Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries и Boeing, както и прдстваители на виетнамския технологичен сектор ще бъдат част от срещата, на която освен президентите на САЩ и Виетнам ще присъстват и американският държавен секретар Антони Блинкен и представители на държавната власт във Виетнам.

Според непотвърдена информация темата за производството на полупроводници ще е във фокуса на разговорите по време на посещението на Байдън в Ханой, което ще се случи в неделя и в понеделник.

Анкети