Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Xiaomi представи нови смарт аудио очила Mijia

Технологии

Xiaomi представи нови смарт аудио очила Mijia

Xiaomi представи нови смарт аудио очила Mijia - Tribune.bg
Снимка:
© кадър

Смарт аудио очилата Xiaomi Mijia скоро ще бъдат пуснати в Китай. Устройството има вграден високоговорител Super Balance Speaker 2.0, 128 mm модул, създаващ 360° звуково изживяване.

Микрофон също е интегриран в рамките на очилата с ИИ алгоритъм за намаляване на фоновия шум при разговори, като вятър или ехо.

Рамките на Mijia Smart Audio Glasses имат 30 mm сензорен контролен панел. Сензорните контроли включват жестове за пауза на музиката или регулиране на силата на звука, а персонализирани жестове могат да бъдат настроени в придружаващото приложение. Освен това може да използвате приложението, за да намерите очилата си, ако ги загубите.

Смарт очилата се предлагат в пет различни дизайна, с черни рамки или полурамки, кръгли и авиаторски стилове и един чифт слънчеви очила.

Шарнирният механизъм позволява бързо да отделяте рамената на очилата, за да превключвате между стиловете на рамката.

Очилата са леки, тежат само 38,1 g и поддържат гласови команди с Xiao ИИ. Джаджата, захранвана от батерия, може да издържи до седем часа разговори или десет часа възпроизвеждане на музика. Производителят посочва, че умните очила Mijia са съвместими с различни устройства и операционни системи - iOS, Android, Mac и Windows.

Кампанията за предварителна продажба на очилата  в Китай стартира от днес и ще продължи до 26 април. През това време устройство ще струва 799 юана (116 щатски долара), а след това ще се предлага за 899 юана (131 щатски долара). Все още не е ясно дали и кога устройството може да бъде пуснато на други пазари освен в Китай.

Анкети