Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Телекомуникационните оператори в ЕС искат технологичните компании, иползващи мрежите им да плащат повече

Технологии

Телекомуникационните оператори в ЕС искат технологичните компании, иползващи мрежите им да плащат повече

Телекомуникационните оператори в ЕС искат технологичните компании, иползващи мрежите им да плащат повече - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Водещи европейски телекомуникационни оператори призовават големите технологични корпорации да плащат повече за правото да ползват техните мрежи, според публикация на в. „Файненшъл таймс“, цитирана от ДПА и БТА.

Британското издание цитира писмо от името на ръководителите на 20 телекомуникационни компании, адресирано до Европейската комисия и до представители на Европейския парламент. В него се казва, че те се стремят към постигането на „по-честен и по-подходящ принос от страна на най-големите източници на трафик към комуникационните им мрежи при заплащането на разходите за поддръжката им“.

Сред авторите на писмото са главните изпълнителни директори на компании като Deutsche Telekom, Telia, Vodafone и BT Group.

Според тях Google, Netflix и други корпорации генерират сериозни приходи благодарение на комуникационните мрежи на компаниите им, но заплащат твърде малко за правото да ги ползват.

Ръководителите на телекомуникационните оператори посочват, че трафикът на данни, генериран от няколко технологични корпорации, се е увеличил с до 30 на сто през последните години. Те прогнозират, че нарастването на този трафик ще продължи, без да получат съответната възвръщаемост на инвестициите си.

Анкети