Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. „Евроинс“ се изкачи с четири места в годишна класация на SeeNews

Застраховане

„Евроинс“ се изкачи с четири места в годишна класация на SeeNews

Евроинс се изкачи с четири места в годишна класация на SeeNews - Tribune.bg
Снимка:

ЗД "Евроинс" АД ("Евроинс България"), част от застрахователната група на "Еврохолд" - "Евроинс Иншурънс Груп" (ЕИГ), е най-добре представящият се български застраховател в годишната класация SEE TOP 100 на регионалната платформа за бизнес новини, информация и анализи SeeNews.com, съобщават от компанията.

„Евроинс България“ се изкачва с 4 позиции в ранглистата за 2022 г. и вече заема 11-то място, което е най-силното представяне на български застраховател в подреждането. През миналата година компанията реализира близо 232 млн. евро брутен премиен приход - ръст от почти 32 на сто спрямо 2021 г. Резултатът се дължи на разрастването на бизнеса на външни пазари и на по-големия обем продажби на неавтомобилни застраховки, уточняват от компанията.

„Постигнатото от нас е плод на години постоянна работа в услуга на клиентите ни, за чието доверие благодарим. В основата на нашето постижение стои стабилното управление на портфейла и добрите актюерски разчети, които ни позволяват да реагираме адекватно на пазарните промени, без да правим компромис с изплащаните обезщетения. Ще продължим да работим в името на нашите клиенти. Най-новото, което предстои до дни, е пускането на нов корпоративен сайт, където ще могат да се сключват застраховки изцяло онлайн. Клиентите ни ще имат възможност да управляват сами своят застрахователен портфейл“, коментира Йоанна Цонева, изпълнителен директор на „Евроинс България“.

„Евроинс България“ е сред водещите застрахователи в България по размер на премийния приход, пише още в съобщението. В началото на октомври компанията увеличи капитала си с 15 млн. лв. (7,7 млн. евро). Средствата ще бъдат използвани за финансиране на развитието на компанията на чуждестранните пазари - Гърция, Полша, Испания, Нидерландия, Германия и Италия.

Анкети