Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. HSBC Life с рекорд на Гинес за най-скъпа застраховка живот продавана някога

Застраховане

HSBC Life с рекорд на Гинес за най-скъпа застраховка живот продавана някога

HSBC Life с рекорд на Гинес за най-скъпа застраховка живот продавана някога - Tribune.bg
Снимка:
© HSBC

HSBC Life се записа със световен рекорд в книгата на Гинес за най-скъпата застраховка живот продавана някога.

От компанията уточняват, че полицата е била сключена с клиент от Хонконг в началото на годината. Планът ѝ предвижда да бъдат изплатени 250 милиона щатски долара на посочения бенефициент след смъртта на застрахованото лице. Освен това са включени опции, насочени към защита на богатството му за бъдещите поколения на семейството.

„Азия е дом на най-бързо растящото население с ултрависока нетна стойност в света и като такова виждаме значително увеличение на търсенето на застрахователни решения за справяне с нуждите от наследяване на бизнеса, управление на имоти и планиране на наследство“, коментира Едуард Монкрейф, главен изпълнителен директор на HSBC Life за Хонконг и Макао.

По думите му в момента Хонконг се превръща както в предпочитана дестинация за управление на богатството, така и във водещ международен застрахователен център.

Според данни, изнесени от застрахователната компания за 2023 година там са издадени още 10 животозастрахователни полици на отделни клиенти, които са били на стойност 50 милиона щатски долара или малко повече.

Предишният световен рекорд на Гинес за животозастрахователна полица от 201 милиона щатски долара беше регистриран в Калифорния, САЩ, през 2014 г.

Анкети