Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Рекорден брой застраховки за защита на доходите са сключени в Обединеното кралство през 2023 година

Застраховане

Рекорден брой застраховки за защита на доходите са сключени в Обединеното кралство през 2023 година

Рекорден брой застраховки за защита на доходите са сключени в Обединеното кралство през 2023 година - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Рекорден брой хора в Обединеното кралство са сключили застраховка за защита на доходите, за да защитят финансите си срещу риска сериозна злополука или заболяване да ги спрат да работят.

Според данните на Асоциацията на британските застрахователи индивидуалните продажби на средства за защита на доходите през 2023 г. са били рекордно високи със самостоятелни продажби на критични заболявания почти четири пъти повече, отколкото преди 10 години. Обратно, продажбите на свързани с ипотека срочни застраховки спаднаха, тъй като активността на жилищния пазар в Обединеното кралство се забави.

Продажбите на нови полици за защита на личните доходи достигнаха 247 000 миналата година, което е 16% увеличение спрямо 2022 г. и най-високото ниво, откакто асоциацията събира данните през 2000 г.

Почти всички (97%) продукти за защита на индивидуалните доходи са продадени със съдействието на съветници, което подчертава колко в важна ролята им за повишаване на финансовата устойчивост на потребителите, посочват още от Асоциалцията на застрахователите.

Анкети