Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Цените на застраховките за автомобили в САЩ ще растат и през 2024 година

Застраховане

Цените на застраховките за автомобили в САЩ ще растат и през 2024 година

Цените на застраховките за автомобили в САЩ ще растат и през 2024 година - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Премиите за автомобилни застраховки в САЩ ще продължат да се покачват тази година, след като са се повишили с повече от 43% от януари 2022 г., показва ново проучване на Bankrate.

„Въпреки че се надяваме скоро да видим стабилизиране на ставките, това вероятно няма да се случи поне до 2025 г.“, каза в изявление анализаторът на Bankrate Шанън Мартин.

Средната национална цена за автомобилна застраховка с пълно покритие е била 2543 долара на година към януари, което е с 26% повече от 2014 долара през януари 2023 г. и 1771 долара през януари 2022 г., според Bankrate.

Сред тези, които са видели как сметките им растат е и жителката на Лос Анджелис Карина Мартинес. Нейната автомобилна застраховка скочи до $212 от $121 на месец за нейното BMW от 2013 г. миналата година.

„Нямам инциденти, нямам искове, нямам наказателни актове. Шофирам минимално през уикендите, тъй като работя от вкъщи“, посочва тя.

Мартинес се е опитвала да договори по-ниска ставка със своя застраховател, но не е успяла.

„Не можах да получа никакви отговори, просто не оспорих повишаването на лихвите през 2023 г. Безполезно е“, каза тя пред MarketWatch.

Докато премиите продължават да се увеличават, допълва:

„Трудно е, когато всички повишават цените. Едва мога да си го позволя с приличен доход, не мога да си представя как хората, които се борят финансово, се справят.“

Анкети