Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Застраховка „Топлина“ - спасение за уличните търговци в Индия

Застраховане

Застраховка „Топлина“ - спасение за уличните търговци в Индия

Застраховка Топлина - спасение за уличните търговци в Индия - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Изменението на климата повиши температурите в Индия, като в някои части на страната бяха измерени рекордните 48 градуса по Целзий през 2016 г. Миналата година тя достигна своя връх от близо 46 градуса.

Такива високи температури могат да означават удар за бизнеса, и най-вече на дребните улични търговци. Продавачите на ръчно направени украшения от различни метали, често изгарят ръцете си под ударите на жаркото слънце. Материалите им се напичат и стават предпоставка за травми. В горещите дни те не могат да работят и остават вкъщи, което не им носи никакви доходи.

В страната стартира кампания, която ще позволи на 21 000 улични търговци в щата Гуджарат да бъдат записани в една от първите в света застрахователни инициативи свързана с екстремните горещини. Полиците ще бъдат издавани от стартъп за микрозастраховане.

Предвижда се, ако температурите се покачат достатъчно високо над историческите средни стойности и се задържат така три дни, застрахованите да получат обезщетение, което да им помогне да компенсират пропуснатия си доход.