Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Застраховките за домашни любимци в САЩ пестят пари от сметките за ветеринар

Застраховане

Застраховките за домашни любимци в САЩ пестят пари от сметките за ветеринар

Застраховките за домашни любимци в САЩ пестят пари от сметките за ветеринар - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Застраховката за домашни любимци е добър вариант за много хората, които отглеждат животни. Полиците свеждат до минимум сметките за ветеринар. По данни на MarketWatch в САЩ застраховката за домашни любимци струва средно $28,36 до $89,78 за възрастно куче, а застраховката за котки струва от $15,92 до $45,13. Данните са събрани от 10-те най-добри застрахователи на домашни любимци.

И така, каква е цената на застраховката за домашни любимци?

За съжаление няма универсална средна цена за застраховка за домашни любимци. Точната цена напремията ще зависи от различни фактори, включително от вида на домашния любимец, неговата възраст, порода и местоживеене. Цената на плана също ще бъде повлияна както от самата компания, както и от вида на покритието. Подобно на здравното осигуряване за хора, няма правилна или грешна опция за покритие, а само правилен план за застраховка за домашни любимци, който работи за вас, посочват експертите.

Колко струва застраховката за домашни любимци за кучета?

Според сравнението на 10-те най-добри доставчици на застраховки за домашни любимци полицата струва $64 на месец за възрастни кучета и $53 на месец за кученца.

MarketWatchMarketWatch

Сумите на полиците са различни и според породата на кучето. Ето какви са средните месечни разходи за застраховане на популярни породи:

MarketWatchMarketWatch

От данните става ясно, че цената на покритието се увеличава с напредване на възрастта. В първите шест години сумите на нарастване са минимални, но след шестата година може да има рязко увеличение.

Колко струва застраховката за домашни любимци за котки?

Собствениците на котки могат да очакват да плащат около 27 долара на месец за възрастни котки и 25 долара на месец за котенца. Точната цена на полицата ще зависи от породата и възрастта на котката, както и местожителството.

Цената на покритието за злополука и заболяване за котки може да варира драстично в зависимост от породата и възрастта на домашния любимец.

Как работи застраховката за домашни любимци?

След като сключите застраховка за домашни любимци, покритието ще започне след периода на изчакване. В зависимост от избраната компания периодът на изчакване обикновено е между два дни и две седмици. Важно е да се отбележи, че лечението няма да отговаря на условията за покритие, ако домашният любимец се нарани или се разболее по време на периода на изчакване.

След изтичане на определения от застрахователя срок домашният любимец може да се заведе  при всеки лицензиран ветеринарен лекар за лечение. Собственикът на животното плаща на ветеринаря, след което подава иск и по-късно сумата се възстановява от компанията.

Каква сума ще бъде върната от застрахователя зависи от полицата и процента на възстановяване. Като цяло, колкото по-високо е нивото на възстановяване, толкова по-висока е месечната премия, която се плаща на застрахователите.

Всички ветеринари ли приемат застраховка за домашни любимци?

Да, в САЩ можете да отидете при всеки ветеринарен лекар, ако имате застраховка за домашни любимци. Правилото е написано по-горе – клиентът плаща на ветеринаря, след това подава иск и след одобрение получава сумата от застрахователя.

Има и друга опция, която предлагат компаниите Trupanion и Pets Best. Вместо да се подава иск и да се чака одобрение и плащане те работят с ветеринари, които автоматично подават иск за възстановяване. Така не е необходимо потребителите да плащат сметката веднага. Самата услуга обаче ограничава клиентите в коя клиника да заведат любимците си.

Анкети