Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. АИКБ: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката

Анализи

АИКБ: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката

АИКБ: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Неотменим приоритет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е борбата за изсветляване на икономиката и ограничаване на сивия сектор“, заяви председателят на Управителния съвет Асоциацията Васил Велев по време церемонията по връчването на наградите на организацията „Икономика на светло“ за 2023 година, съобщава Tribune.bg.

Сивата икономика ощетява фиска, тя е предпоставка за нелоялна конкуренция и често граничи с недобри условия на труд, които допълнително ощетяват и работниците, лишавайки ги от социални права, пенсии, болнични, каза Велев.

Той изтъкна, че нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката.

„Да си пожелаем занапред стабилно управление с четиригодишна реформаторска програма, което да извърши необходимите реформи“, каза Велев.

Той цитира последни данни за дела на сивата икономика в България - около 21,5 на сто, и посочи, че стремежът трябва да е към постигане на средните за Източна и Южна Европа стойности от 15 на сто.

„Всички тук имаме за кауза с това, което се занимаваме, да изсветлим икономиката на България, защото това е единственият път, по който ще можем да живеем в по-нормално общество, с по-нормални доходи, където има правила, които се следват и което води до просперитета, за който говорим, но понякога не всички искаме да платим цената за него“, каза кметът на Столична община Васил Терзиев.

Анкети