Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Най-печелившото турне в историята най-накрая пристигна в Европа: Треска за Тейлър Суифт обзема Париж

Анализи

Най-печелившото турне в историята най-накрая пристигна в Европа: Треска за Тейлър Суифт обзема Париж

Най-печелившото турне в историята най-накрая пристигна в Европа: Треска за Тейлър Суифт обзема Париж - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Треска за Тейлър Суифт обхвана Париж. Най-печелившото турне в историята най-накрая пристигна в Европа, а феновете са развълнувани да чуят песните от последния албум на звездата, изпълнени на живо за първи път.

Турнето „Eras Tour“ започва европейския си етап с четири дати в зала „La Defense Arena“ в Париж.

„Толкова дълго се вълнувах. Не мога да повярвам, че това наистина се случва“, каза 11-годишната Ема, която е долетяла с майка си от Ню Йорк.

Една пета от публиката е от Съединените щати - много от тях са привлечени от европейските правила, забраняващи начисляването на огромни надценки върху билетите за препродажба, които могат да спестят на американците хиляди долари в сравнение с концертите у дома.

БГНЕСБГНЕС

Джордж'Ан Дали реши да отпразнува 23-ия си рожден ден с шоуто в Париж. Това означаваше да лети от Нашвил до Чикаго, после Лондон, а накрая да хване Eurostar до Париж.

„Винаги съм била обсебена от Тейлър Суифт“, подчерта тя пред АФП.

Шепа суперфенове лагеруваха от 7 май в Париж, за да си осигурят най-доброто място.

„Не съм планирал, но дойдох да проверя и като видях първите палатки, малко се паникьосах“, каза 30-годишният Крис.

20-годишният Ноа ще види и четирите концерта в Париж - той е използвал 22 имейл адреса, за да премине през лотарийната система и да си осигури билети.

Рекордьор

Около 42 000 души ще видят Суифт в Париж, преди тя да се отправи към Швеция, Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Германия, Полша и Австрия.

БГНЕСБГНЕС

БГНЕСБГНЕС

БГНЕСБГНЕС

Турнето Eras Tour преминава през цяла Северна и Южна Америка и Азия, след като стартира през март 2023 г.

Вече са продадени билети за повече от 1 милиард долара. До приключването на турнето във Ванкувър през декември тази година сумата ще бъде удвоена.

Феновете на Суифт в Париж са особено развълнувани да чуят песните от новия ѝ албум "Отдел "Измъчени поети", които се изпълняват за първи път.

Някои критици осмиват албума с 31 песни като раздут и лишен от хитове. Но преданата публика в Париж не се интересува от тези твърдения.

„Слушала съм го сигурно милион пъти. Надявам се да изпее „Мога да го направя с разбито сърце“, каза Ема.

Популярността на Суифт не показва признаци на намаляване - новият албум се продава в 1,4 милиона копия през първия ден и чупи всички рекорди за стрийминг, като в рамките на пет дни достига един милиард стрийминга в Spotify.

Разказите на Суифт за любовните ѝ истории са горивото, което задвижва глобалната ѝ доминация, а феновете се ровят в „The Tortured Poets Department“ за загадъчни улики за бившия ѝ приятел Джо Алуин, кратката ѝ, но драматична афера с Мати Хийли (вокалист на The 1975) и настоящия ѝ партньор, звездата на американския футбол Травис Келсе.

„Тейлър говори за токсични връзки, невъзможна любов, политика, психично здраве и много други неща“, обясни Крис, докато чака до палатката си за големия момент.

„Мисля, че всички можем да намерим песен, която да резонира с нашите преживявания", добави той.

Етикети: рекорд (31)
Анкети