Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Преди премиерата си: Ето как „Гладиатор 2“ спечели милиони

Анализи

Преди премиерата си: Ето как „Гладиатор 2“ спечели милиони

Преди премиерата си: Ето как Гладиатор 2 спечели милиони - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Ридли Скот се завръща. От миналата година насам британският режисьор е в Малта, където снима новия си проект - продължение на един от най-обичаните филми в историята -„Гладиатор“.

Филмът, в който участват актьори като Пол Мескал и Педро Паскал се развива години след оригинала. Снимките започнаха на средиземноморския остров миналата година. Продължението идва почти 25 години след оригинала, но като се има предвид неотдавнашното представяне на "Наполеон" (предишния филм на Скот), феновете се надяват да не бъдат разочаровани отново.

Засега единственото, което този филм е направил, е... много пари. Това стана възможно благодарение на рекордните данъчни облекчения, които продукцията получи заради това, че е заснета в Малта.

Чрез Малтийската филмова комисия, която предлага на продуцентските компании до 40% възстановяване на парични средства, ако снимат в Малта, "Гладиатор 2" ще получи обратно 46,7 милиона евро или около 50,5 милиона щатски долара.

Печалбата е повече от необходима, като се има предвид, че според слуховете бюджетът на "Гладиатор 2" е между 250 и 310 милиона долара (удвояване на първоначалния бюджет от 165 милиона долара и превръщането му в един от най-скъпите филми в историята).