Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Hyundai ще напусне Русия, продава местни заводи

Автомобили

Hyundai ще напусне Русия, продава местни заводи

Твърди се, че компанията чака окончателно одобрение от руското правителство за продажба на производствени мощности

Hyundai ще напусне Русия, продава местни заводи - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Hyundai Motor планира да напусне Русия и да продаде заводите си там на казахстанска компания, съобщават южнокорейските медии.

Южнокорейската телевизионна мрежа MBC, цитирана от редица европейски издания, съобщи, че преговорите за продажбата на заводите на Hyundai в Русия са във финалната фаза, като добави, че автомобилният производител е чакал окончателно одобрение от руското правителство.

Hyundai спря дейността си в руския си офис миналата година. През март автомобилният производител заяви, че проучва „различни опции“ за руското си звено.

В изявление за Reuters в четвъртък Hyundai заяви, че преглежда различни сценарии за бъдещето на своя бизнес в Русия, като добави, че досега не е взето решение.

Много фабрики в Русия спряха производството и пуснаха работници в отпуск поради недостиг на високотехнологично оборудване поради санкции и изселване на западни производители, след като Москва нахлу в Украйна миналата година.

Hyundai, заедно с филиала Kia, е сред 10-те най-големи автомобилни производители в света по продажби и произвежда около 200 000 автомобила годишно в Русия, около 4 процента от глобалния производствен капацитет.

Анкети