Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Panasonic забавя производството на новата батерия за Tesla

Автомобили

Panasonic забавя производството на новата батерия за Tesla

Panasonic забавя производството на новата батерия за Tesla - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Японският технологичен гигант Panasonic обяви, че ще забави търговското производство на своите батерийни клетки тип 4680, на които разчита главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, като планира да започне производствена дейност в периода април-септември 2024 г. Това е по-късно от първоначално планираното, тъй като компанията се стреми да подобри тяхната производителност.

Panasonic, който е основен доставчик на батерии за Tesla, по-рано планираше да започне масово производство на клетките между април 2023 г. и март 2024 г.

„Масовото производство е пренасрочено да започне през първото полугодие на 2025 г., за да се въведат мерки за подобряване на производителността, които допълнително ще подобрят конкурентоспособността“, посочват от Panasonic.

Изпълнителният директор на Tesla Дрю Баглино каза на неотдавнашен конферентен разговор, че компанията планира стабилно да увеличи производството на 4680 батерийни клетки преди производството на Cybertruck през следващата година. В момента Tesla използва клетките в базов модел Y, предава Ройтерс.

Анкети