Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Продажбите на произведени в Китай автомобили Tesla със спад и през април

Автомобили

Продажбите на произведени в Китай автомобили Tesla със спад и през април

Продажбите на произведени в Китай автомобили Tesla със спад и през април - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Американският автомобилен производител Tesla е продал 62 167 произведени в Китай електрически превозни средства през април, което е спад от 18% спрямо година по-рано, показват данни на Китайската асоциация за леки автомобили (CPCA).

Доставките на произведени в Китай превозни средства Model 3 и Model Y се понижиха с 30,2% спрямо март.

Произведените в Китай автомобили на Tesla се изнасят за различни пазари, включително Европа, но CPCA не е предоставила разбивка на износа на компанията по дестинации. Числата от вторник са прелюдия към пълните данни за април, които трябва да бъдат публикувани по-късно тази седмица, предава Ройтерс.

Резкият спад в продажбите на Tesla контрастира с нарастващите продажби на EV в Китай.

Продажбите в страната на електромобили и plug-in хибриди, се очаква да достигнат 800 000 единици през април, което е с 33% повече спрямо година по-рано и 2% спад спрямо предходния месец, според данни на CPCA.

Продажбите на най-големия китайски съперник на Tesla BYD, достигнаха 312 048 автомобила през април, което е с 48,97% повече на годишна база и с 3,5% увеличение от март.

За първи път от четири години насм Tesla отбеляза спад на доставките си през първото тримесечие на тази година. Компанията започна второто тримесечие, като обяви съкращения на повече от 10% от работната си сила в световен мащаб и намали цените на автомобилите на основните пазари, включително Съединените щати, Китай и Европа.

Срив в печалбата: Tesla отчете най-ниския си тримесечен резултат от 2021 г. насам

Tesla съкращава 10% от служителите си в световен мащаб

И през февруари доставките на Tesla на произведени в Китай електромобили се понижиха с 19% на годишна база, като след това се покаиха леко с 0,2% през март.

Надеждите на Мъск относно китайския пазар в момента са насочени към внедряването в страната на технологията Full Self-Driving (FSD), т.нар. Автопилот, който има функцията да подпомага водача по време на шофиране.

В САЩ разследват Tesla: Регулатор се съмнява в безопасността на системата Autopilot

В момента достъп до тази технология имат само водачите в САЩ, въпреки, че функцията от известно време е подложена на разследване от регулаторните органи в страната.

Целта постигната: Мъск напусна Китай по-близо до разрешение за Autopilot в страната

Припомняме, че в края на април Пекин даде зелена светлина за внедряването на Full Self-Driving (FSD) в колите Tesla

За тази цел компанията, собственост на Илон Мъск ще си партнира с китайската компания Baidu.

Етикети: Tesla (79) Китай (219)
Анкети