Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. След две години изграждане: Китайската BYD откри първия си завод за електромонили в Тайланд

Автомобили

След две години изграждане: Китайската BYD откри първия си завод за електромонили в Тайланд

След две години изграждане: Китайската BYD откри първия си завод за електромонили в Тайланд - Tribune.bg
Снимка:
© АРХИВ/БГНЕС

Първият завод за електромобили на китайския автомобилопроизводител BYD в региона на Югоизточна Азия беше открит в Тайланд.

„Китайската BYD използва Тайланд като производствен център за износ към АСЕАН и много други страни“, каза генералният секретар на Инвестиционния съвет на Тайланд Нарит Тердстеерасукди, по време на церемонията по откриване на съоръжението, предават местните медии.

Старта на работата по изгреждане на предприятието беше обявен преди две години. От тогава до сега инвестираните средства достигнаха до 490 милиона щатски долара. Предприятието ще има производствен капацитет от 150 000 автомобила годишно.

Събитието се случва броени дни след началото на производството във фабриката на BYD в Узбекистан.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BYD Asia Pacific (@bydasiapacific)

От компанията обявиха, че освен откриването на завода празнуват и пускането на 8-милионното си електрическо превозно средство. Като до края на март месец тази година компанията беше произвела общо 7 милиона електромобила. Темпът им на производство през последните години се ускорява лавинообразно, отчитат експерти. За сравнение на BYD бяха нужни 13 години, за да стигне до първия си милион произведени електромобила през 2021 г.

Етикети: BYD (10) Тайланд (8)