Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Тоyota отчете спад в продажбите през февруари

Автомобили

Тоyota отчете спад в продажбите през февруари

Тоyota отчете спад в продажбите през февруари - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Toyota Motor's отчете спад в продажбите със 7% през февруари на годишна база. Това се дължи на понижението от пазара в Китай, заради празниците по време на лунната година и спада в Япония след скандал с тестове за безопасност в отдела за малки автомобили.

Китай отчете 47% ръст на вътрешния туризъм за Лунната нова година

Заради неправилно проведени тестове: Toyota спира доставките на някои свои модели

Продажбите в Китай - най-големият автомобилен пазар в света - се сринаха с 36%. Тази година едноседмичният лунен новогодишен празник се състоя през февруари, докато миналата година се случи през януари.

Автомобилният пазар в Китай също е въвлечен в ожесточена ценова война и Toyota каза, че продажбите са засегнати от ожесточената конкуренция.

На този фон продажбите на Toyota в САЩ за февруари са се увеличили с 16%, а тези в Европа с 14 на сто, продажбите в Япония пък се сриват с една трета.

Daihatsu сменя ръководството, след разкритията за подправени тестове за безопасност

Заради разследване: Daihatsu спря работата на четирите си завода в Япония

След разследване за манипулиран доклад за безопасност - Daihatsu временно преустановява доставките на всички модели автомобили

Продажбите на вътрешния пазар бяха засегнати от спиране на производството в Daihatsu, което също произвежда някои автомобили от марката Toyota и поради репутационните последици от скандала, въпреки че превозните средства с марката Daihatsu не са включени в броя на глобалните продажби на Toyota.

Анкети