Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Toyota ще развива електромобили в каталога на Lexus

Автомобили

Toyota ще развива електромобили в каталога на Lexus

Toyota ще развива електромобили в каталога на Lexus - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Toyota Motor ще развива електромобилния си сектор с акцент върху луксозната марка Lexus, но същевременно компанията няма да се отклони от вече приетата стратегия да развива и други производства и технологии, предаде Ройтерс, като се позова на бъдещия изпълнителен директор на фирмата.

Коджи Сато, който застава начело на японския автомобилен концерн от 1 април, се опитва да отговори на критиците, атакуващи компанията, че е твърде бавна при развиването на електромобилния си сектор.

Toyota, която направи популярна хибридната технология, благодарение на модела Prius, обяви, че за много шофьори хибридите остават предпочитани, особено за пазари, където не е изградена необходимата инфраструктура за електромобили. Японската корпорация беше и сред първите, представила автомобил, работещ на водород.

Сато изтъква, че фокусирането върху електрическия Lexus не е промяна в дългосрочната стратегия на компанията и тя ще продължи да развива различни технологии по пътя към въглеродно неутралното бъдеще на автомобилите. По думите му следващото поколение електромобили марка Lexus ще слязат от поточните линии през 2026 г., предаде Киодо, посочва БТА.

Според бъдещия шеф на компанията представата, че Toyota изостава в сектора на електромобилите е "проблем на комуникацията" и не отговоря изцяло на истината. Той допълни, че целта си остава непроменена - до 2030 г. Toyota трябва да е продала 3,5 милиона електромобила.

Преди да бъде избран за бъдещ главен изпълнителен директор на Toyota, Сато отговаряше за операциите на Lexus.

Анкети