Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Volvo Cars съкращава 1300 служители в Швеция

Автомобили

Volvo Cars съкращава 1300 служители в Швеция

Volvo Cars съкращава 1300 служители в Швеция - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От Volvo Cars съобщиха, че ще съкратят 1300 работни места в Швеция в опит да намалят разходите,

От шведския автомобилопроизводител с китайска собственост предупредиха, че предстоят мерки за намаляване на разходите в световен мащаб, предаде АФП.

Главният изпълнителен директор на Volvo Cars Джим Роуън заяви, че мерките за намаляване на разходите, предприети през миналата година, са започнали да дават „резултати“, но трябва да се направи повече в тази посока.

„Икономическите насрещни ветрове, повишените цени на суровините и засилената конкуренция вероятно ще останат предизвикателство за нашата индустрия за известно време“, каза Роуън.

Предвидените съкращения представляват около 6% от служителите на компанията в Швеция.

Макар че реорганизацията към момента засяга само Швеция, компанията заяви, че „през следващите месеци ще намали разходите и ще повиши ефективността в глобалните си операции“.

В края на април производителят на автомобили отчете спад в печалбата за първото тримесечие - въпреки по-високите продажби - и заяви, че „оценява необходимостта от по-нататъшни целенасочени действия по отношение на разходите“.

Компанията отчете 10 % увеличение на продадените автомобили до около 162 900 и 29 % увеличение на приходите до 95,7 млрд. крони (8,5 млрд. евро).

Но нетната печалба на компанията е спаднала до 3,98 млрд. крони от 4,5 млрд. крони година по-рано.

Производителят на автомобили, който има за цел да произвежда 100 % електрически превозни средства до 2030 г., също така заяви, че един от всеки пет продадени автомобила през първото тримесечие е бил електрически.

Анкети