Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Заради дефект: Honda изтегли 750 000 автомобила в САЩ

Автомобили

Заради дефект: Honda изтегли 750 000 автомобила в САЩ

Заради дефект: Honda изтегли 750 000 автомобила в САЩ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Изтеглянето включва някои автомобили Honda Pilot, Accord и Civic от моделните години 2020-2022, както и някои автомобили Honda CR-V и Passport от моделните години 2020 и 2021.

В изявление, подадено до регулатора по безопасността, Honda заяви, че има 3834 гаранционни претенции и че от юни 2020 г. насам няма съобщения за наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема с изтеглянето.

В опит да обясни как може да е възникнал дефектът, Honda заяви пред NHTSA, че след като природно бедствие е засегнало производствения завод на подизпълнител, доставчикът временно е променил основния материал в печатната платка на сензора за тегло на седалката. Използваният алтернативен материал "би могъл да доведе до допълнително натоварване на печатната платка", заявиха от компанията. През декември компанията изтегли 1,12 млн. автомобила в целия свят, тъй като късо съединение в сензор може да доведе до това въздушните възглавници да не се задействат, както е предвидено.

Също така през декември Honda изтегли 4,5 млн. автомобила в целия свят заради рискове от повреда на горивната помпа, което включваше 2,54 млн. автомобила в САЩ.

Анкети