Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Част от банките в страната отново предвиждат увеличение на таксите си

Банки

Част от банките в страната отново предвиждат увеличение на таксите си

Част от банките в страната отново предвиждат увеличение на таксите си - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Ново увеличение на таксите предприемат част от банките у нас. Ръстът при някои услуги е повече от двоен. Това се случва на фона на въведените от началото на месеца сметки за основни операции без такси и комисионни.

Банките предоставят безплатни услуги по платежна сметка за основни операции

Използването на банкови услуги отдавна е неразделна част от ежедневието ни - за получаване на възнаграждения, пазаруване, спестявания или изпращане на пари на близки. Заедно с това идват и малките такси, тарифи и комисионни, които могат да ни изненадат неприятно в края на месеца. От миналия месец част от банките в България отново предвиждат увеличение на банковите услуги - най-вече за касовите операции.

Ръстът на таксите не е провокиран от срив в печалбите, категорични са експертите.

„Печалбата на банките към края на месец юли е рекордните над 2 млрд. лв, а до края на годината може да достигне 3 млрд. лвева“, каза в ефира на БНТ финансовият консултант Стойне Василев.

68% ръст в печалбата на банковата система у нас на годишна база

Експертът Деян Василев заяви, че има натиск към дигитализация на банковите услуги, а стремежът на финансовите институции е към все по-малко използване на човешки ресурс, заради високите заплати, както и на все по-рядкото използване на пари в брой.

Анкети