Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Удай Котак - управляващ директор на индийската Kotak Mahindra Bank се оттегля от поста си

Банки

Удай Котак - управляващ директор на индийската Kotak Mahindra Bank се оттегля от поста си

Удай Котак - управляващ директор на индийската Kotak Mahindra Bank се оттегля от поста си - Tribune.bg
Снимка:
© Kotak Mahindra Bank

Индийският милиардер Удай Котак, който е основател Kotak Mahindra Bank, подаде оставка като управляващ директор и главен изпълнителен директор четири месеца преди изтичането на мандата му, обявиха от банката, предава Ройтерс.

Преждевремнното оттегляне на Котак от ръководството на четвъртата по големина банка в Индия се дължи на лични причини, обявиха от кредитната компания, но анализатори смятат, че това е ход, който да потоши опасенията, че присъствието на Котак ще „надвисне“ над неговия наследник.

Дипак Гупта, който в момента е съвместен управляващ директор, ще изпълнява функциите на главен изпълнителен директор до 31 декември.

„Обмислях това решение известно време и вярвам, че е правилното нещо за институцията“, пише Котак в писмо, изпратено до борсите в Индия.

„Сметнах, че е уместно да предам щафетата и да подготвя прехода“, пише още Котак.

Банковата регулация на Индия ограничава мандата на главните изпълнителни директори на кредиторите до 12 години, ако те също така са големи акционери.

Мандатът на Котак трябваше да изтече през декември.

Банката вече е подала заявление в Централната банка на Индия за избирането на нов управляващ директор, което е в синхрон със законодателството в страната.

Анкети