Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Котировките на петрола с леко повишение

Борси

Котировките на петрола с леко повишение

Котировките на петрола с леко повишение - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Петролните котировки се повишиха в азиатската търговия като са напът да регистрират умерено покачване през седмицата и преди срещата на ОПЕК+, на която се очаква да стане ясна политиката на организацията относно добива и доставките на суровината през второто тримесечие на годината, пише Ройтерс.

Фючърсите за май на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 31 цента или 0,38 на сто до 82,22 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол за април се повишиха с 24 цента или 0,31 на сто до 78,50 долара за барел.

Американският сорт е напът да поскъпне с около 2,5 на сто тази седмица, докато сортът Брент се задържа близо до цената си от края на миналата седмица. Котировките на европейския бенчмарк обаче остават над 80 долара за барел в продължение на три седмици.

Според проучване на Ройтерс страните от ОПЕК+ са добивали по 26,42 милиона барела на ден през февруари или с 90 000 барела на ден над темпа от януари. Добивът в Либия се е увеличил месечно със 150 000 барела на ден.

Решение за удължаване на съкращенията на добива на суровината се очаква през първата седмица на март, посочиха източници на Ройтерс.

Анкети