Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Петролът продължава да поевтинява

Борси

Петролът продължава да поевтинява

Петролът продължава да поевтинява - Tribune.bg
Снимка:
© Carlos Barengo/Pixabay

Цените на петрола продължават да спадат в днешната азиатска търговия след вчерашния срив, довел ги до най-ниските им нива от четири месеца насам, под натиска на очакванията, че добивите могат да бъдат повишени в края на годината, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загубиха 20 цента или 0,3 на сто до 78,16 долара за барел. Снощи Брентът затвори под 80 долара за пръв път от 7 февруари насам. Дневният му спад беше над 3 на сто.

Договорите за американския лек суров петрол с доставка през същия месец спаднаха със 17 цента или 0,2 на сто до 74,05 долара за барел. Вчера цената му се срена с 3,6 процента.

Страните от ОПЕК и съюзниците им от групата ОПЕК+, сред които е Русия, в неделя решиха да удължат доброволното свиване на добивите, възлизащо на 2,2 милиона барела дневно, и през 2025 г., но дадоха възможност на осем страни членки да повишат добивите след октомври, ако преценят, че това е правилно.

Върху цените натежават и данните за свиване на потреблението на горива в САЩ, като средната цена за галон бензин е намаляла до 3,50 долара, по данни на "Газбъди" (GasBuddy).

Официалните седмични данни за американските запаси от суров петрол и петролни продукти ще бъдат обявени по-късно днес, предава БТА.