Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Петролът продължава да поскъпва

Борси

Петролът продължава да поскъпва

Петролът продължава да поскъпва - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се повишиха, подкрепени от очакванията, че големите производители ще запазят доставките на суровината на ниски нива, както и заради нарастващите надежди, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще остави нивото на основните си лихви непроменено, за да избегне забавянето на икономиката на САЩ, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 3 цента до 88,58 долара за баре.

Котировките на американския лек суров петрол покачиха с 9 цента до 85,64 долара за барел.

Лекият ръст в азиатската търговия дойде, след като миналата седмица търговията приключи на най-високите си нива от повече от половин година, след като котировките се понижиха през предходните две седмици, предава БТА.

„Цените на суровия петрол се движат основно от очакването за допълнителни съкращения на доставките от големите страни производителки на петрол, Русия и Саудитска Арабия“, каза Суганда Сачдева, изпълнителен вицепрезидент и главен стратег в Acme Investment Advisors.

Сачдева отбеляза обаче, че стабилното увеличение на производството на петрол в САЩ може да ограничи по-нататъшния ръст на цените.

Руският вицепремиер Александър Новак заяви през миналата седмица, че Москва се е споразумяла с партньорите си от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) относно параметрите за продължаващо намаляване на износа. Тази седмица се очаква официално съобщение с подробности за планираните съкращения.

От Русия вече посочиха, че ще намалят износа с 300 000 барела на ден (барела на ден) през септември, след намалението с 500 000 барела на ден през август. Очаква се също Саудитска Арабия да одобри доброволно намаление на добива си от 1 милион барела на ден през октомври.

Анкети