Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Търговията на петрола върви разнопосочно

Борси

Търговията на петрола върви разнопосочно

Търговията на петрола върви разнопосочно - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Разнопосочно е движението на петролните котировки в азиатската търговия днес, тъй като според анализатори опасенията около развитието на китайската икономика изместват тези свързани с намаляването на доставките на суровината, предаде Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 9 цента или 0,10 на сто до 88,91 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол се покачиха с 34 цента или 0,4 на сто до 85,89 долара за барел.

Очаква се Саудитска Арабия да удължи доброволните съкращения на добива на петрол и през следващия месец, а Русия ще обяви подробности около плановете си за съкращаване на доставките тази седмица, според нейния вицепремиер Александър Новак.

Москва вече обяви, че ще намали износа с 300 000 барела на ден (барела на ден) през септември, след намалението с 500 000 барела на ден през август. Освен това се очаква Рияд да продължи доброволното понижение на добива с 1 милион барела на ден и през октомври.

„Като се имат предвид пазарните очаквания, малко вероятно е Русия и Саудитска Арабия да се отклонят от вече обявеното намаляване на доставките и добива, рискувайки по този начин разпродажби на суровината“, казаха анализатори от Ай Ен Джи (ING) в съобщение до клиентите им, предава БТА.

От друга страна, проучване в частния сектор публикувано днес показа, че дейността в областта на услугите в Китай се е увеличила с най-бавния темп от осем месеца, тъй като слабото търсене продължава да пречи на втората по големина икономика в света и обявените от властта стимули успяват да съживят значително потреблението, отбелязва Ройтерс.

В Япония, третата по големина икономика в света, разходите на домакинствата през юли са се понижили с 5,0 на сто спрямо година по-рано или повече от прогнозирания спад от 2,5 на сто.