Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Бразилия е най-голям експортен пазар за китайски електромобили

Автомобили

Бразилия е най-голям експортен пазар за китайски електромобили

Бразилия е най-голям експортен пазар за китайски електромобили - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бразилия е най-голям експортен пазар на нови китайски електромобили. Това  пазарни данни, цитирани от Ройтерс. Китайските производители увеличават продажбите на пазарите извън Европа, след като ЕС започна разследване на субсидиите, получавани от китайските производители не електромобили, отбелязва агенцията.

През април вносът на китайски електромобили и плъгин хибриди в Бразилия се е увеличил 13 пъти на годишна база до 40 163 броя, с което страната за втори месец е най-големият пазар на тези коли, сочат данните на Китайската асоциация за леки автомобили (CPCA).

През януари Бразилия беше на десето място сред пазарите на китайски електромобили, но след това последва рязък скок на вноса, чиято цел е да изпревари очакваното от юли насетне повишаване на митата за внос на електромобили и хибриди. С тази мярка страната се опитва да насърчи местното производство.

Няколко китайски автопроизводители вече увеличават инвестициите си в Бразилия.

През април Бразилия стана и вторият пазар за китайски автомобили от всякакви видове след Русия, която запази първото си място.

В периода януари-април вносът на китайски електромобили спада на пазарите във Франция, Испания, Нидерландия и Норвегия, посочват от CPCA.