Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Горивата по бензиностанциите отново поскъпват

Енергетика

Горивата по бензиностанциите отново поскъпват

Горивата по бензиностанциите отново поскъпват - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на горивата по бензиностанциите отново регистрираха повишение. Още през уикенда литърът на масовия А95 е поскъпнал – от средно 2,60 лв. за литър, колкото струваше до петък, от неделя вече варира по колонките, като достига до 2,65 лв. За литър дизел цената пък е от 2,90 лв. до 3,02 лв, отчита сайтът fuelo.bg.

Такова повишение се случва за първи път от месеци. След като миналия юли у нас бе въведена отстъпка от 25 ст. на литър бензин и дизел за частни лица, цената на горивото започна плавно да се понижава по всички бензиностанции – и онези, които въведоха отстъпката, а и на останалите, предаде БНР.

Припомняме ви, че отстъпката, за която бюджетът отпусна към 25 млн. лева, стана повод Еврокомисията да започне проверка срещу страната с мотива, че тя се е прилагала само за водачи с регистрирани в България превозни средства, а не за всички клиенти на бензиностанциите.

Преди седмица служебните министри на транспорта и икономиката обявиха, че все още се обсъжда как да се изготви механизъм за ваучери за горива.

Анкети