Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. НЕК подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС

Енергетика

НЕК подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС

Електрическата компания и университетът ще работят съвместно за създаване на нова магистърска програма „Енергийна сигурност“

НЕК подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС - Tribune.bg
Снимка:
© АРХИВ

Меморандум за сътрудничество подписаха изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Документът затвърждава ангажимента на НЕК за разширяване и задълбочаване на партньорствата с висшите учебни заведения.

В рамките на Меморандума НЕК и УНСС ще работят съвместно за създаване на нова магистърска програма „Енергийна сигурност“, която ще открие нови възможности за взаимодействието между академичната среда и енергийния сектор.

„Благодаря за възможността да си сътрудничим с Университета за национално и световно стопанство“, каза инж. Мартин Георгиев.

„НЕК насърчава потенциала и професионалното развитие както на своите служители, така и на младите хора като ги подготвя за предизвикателствата и възможностите пред индустрията. Вярвам, че новата магистърска програма, която ще създадем, ще отговори на съвременните изисквания и динамиката на сектора и ще допринесе за неговото развитие чрез въвеждане на нови идеи и практически подходи, вдъхновени от академичния изследователски процес.“

Сред предвидените дейности в рамките на този меморандум са: организиране на студентски стажове, провеждане на съвместни обучения, конференции и повишаване на професионалната квалификация на участниците от двете институции.

УНСС е петото висше учебно заведение, с което НЕК подписва меморандум, след ТУ-София, УАСГ, Военната академия Г. С. Раковски и Стопанския факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски. Това подчертава стратегическото значение, което НЕК придава на образователната сфера и сътрудничеството с академичната общност.