Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Антиутопия или лукс: Жилища за 30 хил. души в една сграда - домовете в китайски небостъргач все по-търсени (ВИДЕО)

Имоти

Антиутопия или лукс: Жилища за 30 хил. души в една сграда - домовете в китайски небостъргач все по-търсени (ВИДЕО)

Антиутопия или лукс: Жилища за 30 хил. души в една сграда - домовете в китайски небостъргач все по-търсени (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:
© Instagram

Представете си живот, в който буквално никога няма да се наложи да напуснете жилищната сграда, в която живеете. За някои това може да звучи като истинска мечта, а за други може да изглежда като начало на истински кошмар. Именно на тези две противоположни позиции се разделиха и потребителите на TikTok, които публикуваха своите коментари под клип, показващ китайския жилищен комплекс Regent International, която буквално може да бъде описана като мегаград.

@yasminvroon We went in the famous building with “30 000 people resident” to see if there are really that many people!(wait till the end ????) #hangzhou #china #chinese #chinalife #foreignersinchina #regentinternational #中国 ♬ original sound - official_yasmin

На живущите там, близо 20 000 души. не се налага да излизат навън дори, за да изхвърлят боклука си. Огромната сграда се намира в централния бизнес район на населения с над 2 600 000 души град Ханджоу.

Първоначално проектиран като хотел, мегаструктурата е трансформирана в жилищна сграда, която има жилищен капацитет за 30 000 души, което означава, че все още там могат да се настанят още 10 000 души, като в момента интересът към апартаментите остава висок.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Millionaire Homes (@millionaire__homes)

Китайската информационна агенция Sina съобщава, че маломерните апартаменти, които обикновено се предлагат дори без прозорци, се отдават под наем за около 1500 китайски юана (малко над 380 лева) на месец, докато по-големите апартаменти с балкони могат да достигнат до над 4000 юана (малко над 1000 лева) на месец или повече.

Построената в S-образна форма, сграда е висока 206 метра и разполага с между 36 и 39 етажа, в зависимост от страната, в която се намирате. Съставена е от един гигантски жилищен комплекс, редица офиси на фирми, множество плувни басейни, бръснарници, салони за маникюр и педикюр, супермаркети, заведения, кина, ресторанти, като буквално на живущите в нея не се налага да излизат навън.

Мнозина описват мястото като „най-устойчивата жилищна сграда на земята“, но не малка част от хората са на мнение, че небостъргачът представлява истинска антиутопия.

Сградата е проектирана от известния архитект на хотели Алисия Лу и е открита през 2013 г., но според местните медии в момента се обитава предимно от студенти или току-що завършили образованието си млади експерти.

Анкети