Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Имоти
  3. Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон

Имоти

Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон

Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон - Tribune.bg
Снимка:
© William Kedersha/Pixabay

Кризата с разходите за живот не се отразява на пазара на луксозните имоти в Лондон, защото общо 54 имота в британската столицата са били продадени за по минимум 15 млн. паунда всеки през миналата година, струвайки на купувачите си милиардери или мултимилиардери общо 1,3 милиарда паунда, съобщава SkyNews.

Много от тези имоти са „невидими“ за обикновения купувач, те никога не стигат до обичайните сайтове за продажби като Zoopla или Rightmove, всичко става на „полунелегален пазар“, достъпен само за супер богатите и знаещите за него.

Пред SkyNews, Марк Шнайдерман, основател на агенцията за луксозни имоти Arlington Residential разказва, че супер богатите купувачи често имат семейни офиси, които управляват процеса на продажба, заедно с топ адвокати, геодезисти, архитекти и дизайнери – всички те в готовност да стигнат до имота „много бързо“, цитира БНР. Често тези екипи се обръщат към агенти по недвижими имоти или агенти по продажбите с подробности за това какво търси супер богатият купувач, което понякога означава намиране на имот на точно определено място.

Шнайдерман каза, че е получил наскоро молба от богаташ с колекция от автомобили, който иска да я приюти в подземен гараж, а това е много трудно в централен Лондон, но екипът на купувача го е „снабдил“ с няколко такива имота в богаташкия квартал „Хампстед“.

Подобни случаи има и с къщи с тенис кортове и звукозаписни студия. Целият този пазар е огромен и невидим за мнозинството. Около полoвината от луксозните имоти, оценени на най-малко 10 милиона паунда, никога не попадат в уебсайтовете.

Анкети