Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Банкман-Фрийд иска от съда да свали обвиненията за срива на FTX

Крипто

Банкман-Фрийд иска от съда да свали обвиненията за срива на FTX

Банкман-Фрийд иска от съда да свали обвиненията за срива на FTX - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Основателят на FTX, Caм Бaнĸмaн-Фpийд поиска от федералния съд на САЩ да отхвърли повечето от обвиненията, които са му повдигнати във връзка с фалита на криптоборсата му миналата година, предаде АФП.

В предсъдебно искане адвокатите на Банкман-Фрийд поискаха от Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк да отхвърли 10 от 13-те обвинения срещу него, като заявиха, че в някои от обвиненията прокурорите не са успели да „посочат престъпление“ или да „твърдят валидно право на собственост“.

Изпадналият в немилост високопоставен търговец на криптовалута не се призна за виновен по обвиненията в измама, заговор и пране на пари.

Основателят на FTX пледира невинен за подкуп на китайски държавен служител

Екстрадиран в Съединените щати през декември от Бахамските острови и поставен под домашен арест, Банкман-Фрийд е изправен пред потенциалната опасност от десетки години затвор. Съдебният процес срещу него е насрочен за октомври в Ню Йорк.

FTX и сестринската ѝ търговска къща Alameda Research фалираха през ноември, разпускайки бизнеса с виртуална търговия, който в един момент беше оценен от пазара на 32 млрд. долара.

Прокурорите твърдят, че Банкман-Фрийд е измамил инвеститорите и е злоупотребил със средства, принадлежащи на клиенти на FTX и Alameda Research.

Навремето Банкман-Фрийд се появяваше на кориците на списания, привличаше огромни инвестиции от известни мениджъри на фондове и беше определян като бъдещия Уорън Бъфет.

Но след галита на основаната от него криптоборса, той беше арестуван в апартамента си в Насау на 12 декември по искане на федералната прокуратура в Ню Йорк.

Анкети